مهمترین خواص عسل

مهمترین خواص عسل

عسل تنها ماده ایست که هم غذا و هم داروست .عسل یکی از فرآورده های غذایی منحصر بفرد با اجزاء بسیار پیچیده می باشد بنحویکه در ترکیب آن بیش از ۴۰۰ مواد مختلف شناسایی شده است . عسل یک آنتی اکسیدان طبیعی و بیولوژیک است که مانع اکسیداسیون لیپوپروتئین ها می شود. ترکیبات موجود در عسل فعالیت ضدسرطانی و ضد باکتریایی قابل توجهی رانشان می دهد.عسل غنی از آنتی اکسیدان های آنزیمی و غیر آنزیمی, از جمله: کاتالاز, گلوکز اکسیداز, اسید اسکوربیک, فلاونوییدها,توکوفرول, فنولیک ها,فلاونول ها کاروتنوئیدها می باشد. عسل های تیره دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی بیشتری هستند. عسل حاوی پتاسیم، فسفر، کلسیم، آهن، کلر، گوگرد، منیزیم، منگنز، ید، روی، آلومینیوم، کبالت، نیکل و غیره می باشد. تاکنون در حدود ۲۰۰ ماده معطر در عسل شناسایی شده است که شامل الکل ها، آلدئیدها، کتون ها، اسیدها و الكل های اتری و اسید های آلی می باشد.در عسل، کلیه ویتامین ها هر چند بمقدار ناچیز وجود دارد. در یک گرم عسل بطور متوسط نزدیک به سه هزار دانه گرده از ۲۰ تا ۹۰ گل مختلف وجود دارد. البته انواع مختلف عسل نیز خواص مختص به خود دارند ، اما در میان دهها خاصیتی که برای عسل در طب جدید و قدیم گفته شده به چند فایده اصلی آن اشاره می کنیم.

آنتی بیوتیک طبیعی:

مهمترین خاصیت عسل ، ضد میکروب بودن آن است. در حالی که عسل یک ماده کاملا و خوراکی است و بایستی محیط خوبی برای پرورش که میکروب ها باشد، ولی میکروب ها در معرض عسل نابود شده و اجساد آنها نیز به مرور از بین می رود. زیرا عسل حاوی آنتی بیوتیک و آنزیم دیاستاز است.

قلب و عروق:

عسل حاوی آنتی اکسیدان است، از این رو مصرف آن برای سلامت قلب و عروق مفید است. عسل به سلامت پوست کمک می کند و ضد پیری است.

مغز و اعصاب:

مطالعات نشان داده است که عسل دارای آنتی اکسیدان طبیعی است و دارای خواص درمانی است که قادر به جلوگیری از کاهش شناختی و زوال عقل و افزایش سیستم کولینرژیک مغز میباشد این خاصیت عسل به بدن در جذب کلسیم کمک می کند تا مغز سالم تر و قوی تر شود . مغز به کلسیم به منظور پردازش اندیشه و تصمیم گیری نیاز دارد.

دستگاه گوارش:

عسل دستگاه گوارش را پاک می سازد و ضد اسهال است. در تحقیقات ثابت شده اثر بسیار مفیدی بر عفونت های معده با هلیکو باکتر پیلوری دارد. از این رو ضد زخم معده و دستگاه گوارش است همچنین بادشکن است و برای معالجه قولنج روده تجویز می شود و در مسمومیت های غذایی، دستگاه گوارش را پاک می سازد.

دهان و دندان:

عسل با اینکه بسیار شیرین است، برای دندان ها و لثه مضر نیست، بلکه لثه ها را سالم می سازد و دندان ها را سفید می کند.کبد: دوست کبد و پادزهر است، پس در بیماری های کبدی مصرف آن مفید است.سکنجبینی که با عسل تهیه می شود، صفرابری اعلاست.

کلیه و مثانه:

سنگ های کلیه و مثانه را از بین می برد، برای این منظور عسل را با کندر باید مصرف کرد.

ضد سرماخوردگی و سرفه:

از عسل در فرآورده های ضد سرفه بطور مستقیم و غیرمستقیم استفاده می شود . مزه مزه و غرغره شربت عسل برای برطرف کردن زخم های دهان و ورم گلو بسیار سودمند است ، همچنین عسل ضد آسم است.

کم خوابی:

خواب آور است و به مبتلایان به بیماری کم بی خوابی توصیه می شود که قبل از خواب چند قاشق و مرباخوری عسل میل کنند.

نوشته شده در 1399-04-15 توسط مجله علمی, عسل شناسی 0 1157

نظر خود را به اشتراک بگذاریدپاسخ دهید

شما باید وارد شوید تا بتوانید نظر دهید.

محصولات بازدیدشده

محصولی وجود ندارد

منو

مقایسه 0