عسلی که خریداری کردم شکرک زده است بایستی چه کنم

عسلی که خریداری کردم شکرک زده است بایستی چه کنم

در پست های قبلی مجله علمی (چرا عسل شکرک می زند) توضیح دادیم که شکرک زدن که بهتره از این به بعد بگیم "رُس بستن" یک ویژگی و فرآیند طبیعی عسل است و بسته به نوع عسل که زنبورعسل از شهد چه گیاهی تغذیه کرده باشد مدت زمان رُس بستن می تونه از چند روز تا چند سال متغییر باشد. حال اگر محیط نگهداری عسل جای سردی همچون یخچال باشه این فرآیند زودتر انجام میشه و عسل شما بافت بلوری و جامد به خود می گیره.

اگر عسل رُس بست آیا فاسد شده است؟

عسل بعد از مدتی در اثر بلوری شدن به حالت جامد تبدیل می شود و این فرآیند از ته ظرف عسل شروع می شود و کل عسل داخل ظرف بافت بلوری و جامد می شود. حال اگر هدف تون از خرید عسل طبیعی به جهت خواص دارویی و درمانی است پیشنهاد ما این است که عسل را به همان صورت رُس بسته و جامد مصرف کنید. عسل در حالت رُس بسته پایداری بیشتری دارد و مصرف عسل رُس بسته در کشورهای اروپایی تبدیل به یک فرهنگ رایج شده است. عسل اگر بافت جامد بگیرد هیچ تفاوتی با عسل مایع ندارد و کیفیت آن کاهش نیافته است تنها در اثر یک فرآیند فیزیکی، بافت جامد به خود گرفته است دقیقا مثل روغن حیوانی که جامد میشود. نتیجه گیری آن که اگر عسل مون رُس بست به همان صورت جامد مصرف کنیم فقط در هنگام استفاده بایستی از قاشق فلزی استفاده کنید. در برخی از عسل ها همچون عسل آفتاب گردان و عسل پنبه بافت سفتی به خود می گیرد و این نشانه زنده بودن عسل است و به معنای فاسد شدن نیست.

دوست دارم عسلی که مصرف می کنم به صورت مایع باشد ...

اگر به هر دلیلی تمایلی به مصرف عسل رُس بسته ندارید تنها راه حل استفاده از حرارت است. البته که حرارت دهی به عسل منجر به کاهش خواص و کیفیت عسل میشه اما ما دراینجا سعی داریم به یک روش ساده بتونید عسل جامد رو به مایع تبدیل کنید و کمترین کاهش کیفیت عسل رو درپی داشته باشه.

روش بن ماری و یا همون حرارت غیرمستقیم با آب

ظرف عسل رو داخل یک قابلمه قرار میدهید و کف قابلمه رو یک پارچه چند لایه میزاریم و قابلمه رو تا نیمه از آب پر می کنیم. درب ظرف عسل رو خوب سفت می کنیم و میزاریم داخل قابلمه. حرارت شعله گاز رو در کمترین حالت میزاریم و می تونیم یک شعله پخش کن هم بزارید روی شعله تا حرارت کمتری به آب وارد بشه. به مدت نیم ساعت میزاریم شعله در کمترین حالت باشه و بعد زیر شعله رو خاموش می کنید. به تدریج عسل جامد از پایین مایع میشه و وقتی کل ظرف عسل مایع شد عسل رو از داخل قابلمه خارج می کنیم و هم اکنون عسل شما به حالت اولیه و مایع تبدیل شده است.

جمع بندی این که هرگونه حرارتی منجر به کاهش کیفیت عسل میشه و تا می تونید عسل رو حرارت ندهید و خوردن عسل جامد و یا همون رُس بسته لذت دوچندانی داره که می تونید امتحان کنید.

نوشته شده در 1399-05-12 توسط مجله علمی, عسل شناسی 0 303

مقالات مرتبط

با گیاه مولد عسل کنار آشنا بشید

"کُنار" یا "سدر" درختی از تیره عنابیان است که بیش از سه هزار سال عمر می کند.این درخت تیغ دار، نسبتاً کوچک که ارتفاع...

آیا کودکان می توانند عسل مصرف نمایند

به‌طورکلی و به‌منظور رعایت موارد احتیاطی، استفاده عسل برای شیرخواران زیر یک سال ممنوع است و دلیل آن نیز خطر ابتلا به...

روش نگهداری صحیح عسل طبیعی

اگر میخواهید که عسل طبیعی خریداری شده شما اثر درمانی و دارویی آن کاهش پیدا نکند توصیه ما این است که...

نحوه مصرف عسل با موم

اگر از آقای عسل اقدام به خرید عسل با موم یا همان عسل کادری نموده اید توصیه می کنیم حتما موارد ذیل را مدنظر داشته...

راهنمای طبع عسل ها

عسل یک واژه عربی است که به فارسی آن را انگبین می گویند که عبارت است از ماده شیرینی که منشا شهد گل ها دارد و زنبورعسل...

بره موم قوی ترین آنتی بیوتیک طبیعت

بره موم یا چسب زنبورعسل به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی شناخته میشود که مواد اولیه آن توسط زنبورعسل از گیاهان به ویژه...

اهمیت زنبورعسل: از گرده افشانی گل ها تا سلامت جامعه

حشره اي كه از تلاش او حيات بر مي خيزد و از عناء او شفاء ، حشره اي كه شربت او نه تنها سكرآور نيست كه ذكر آفرين است سخن...

با گیاه مولد عسل قنقال آشنا بشید

"شِکَرتیغال"(Echinops) سرده ای از گیاهان چندساله است. نام های دیگر آن در قدیم، قنقال، شکرتیار، خارشکر و تیغ قندک...

نظر خود را به اشتراک بگذاریدپاسخ دهید

شما باید وارد شوید تا بتوانید نظر دهید.

محصولات بازدیدشده

محصولی وجود ندارد

منو

مقایسه 0