بره موم قوی ترین آنتی بیوتیک طبیعت

بره موم قوی ترین آنتی بیوتیک طبیعت

بره موم یا چسب زنبورعسل به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی شناخته میشود که مواد اولیه آن توسط زنبورعسل از گیاهان به ویژه جوانه گل ها و برگ ها جمع آوری می گردد. زنبورهای عسل با جمع آوری مواد مترشحه گیاهی مختلف از جمله صمغ، رزین، موسیلاژ، شیرابه های لاتکس و گاها بخش هایی از قسمت سبز جوانه و در ادامه فرآوری آن در داخل کندو و اضافه کردن مقداری موم و گرده گل بره موم را تولید می کند.

بره موم به عنوان یکی از فرآورده های دارویی ارزشمند زنبورعسل در سال های اخیر مورد توجه محققین حوزه های مختلف قرار گرفته است. در بسیاری از مناطق جهان به خصوص در کشورهای جنوب شرقی آسیا از جمله چین و ژاپن بره موم کاربرد وسیعی داشته و از آن به اشکال مختلف قرص، کپسول، صابون، پودر، مایع شستشو، کرم، پماد مورد استفاده قرار گرفته است. علاوه بر این در دهه اخیر استفاده از فرآورده های مختلف بره موم با توجه به اثرات بسیار خوب آنتی بیوتیکی در مصارف پزشکی، دامپزشکی، صنایع غذایی و صنایع آرایشی و بهداشتی کارکرد روزافزونی داشته است.

با توجه به طعم و بوی خاص بره موم به عنوان ترکیبی که منشا گیاهی دارد برای تولید مکمل های غذایی با فعالیت زیستی مورداستقبال قرار گرفته است. با توجه به این که مواد موثره اصلی موجود در بره موم زنبورعسل منشا صمغ و رزین های گیاهی دارد بسیاری از خواص آن مرتبط با ترکیبات فعال بیولوژیکی صمغ و رزین می باشد. ترکیبات موثره بره موم به واسطه تفاوت در منشا رزین گیاهی متغییر است و طیف وسیعی از پلی فنول ها، ترپنوئیدها، فلاونوئیدها و گلوکوزیدها را شامل میشود. پلی فنول ها به دلیل قابلیت مهار آنواع آنزیم ها از نظر فارماکولوژیکی جزء فعال بره موم بوده و از این نظر مورد توجه هستند. همچنین مطالعات بالینی نشان داده است که بره موم حاوی غلظت های بالای فلاونوئیدها بوده که به دلیل داشتن خواص ضد میکروبی به طور گسترده ای از آن برای تهیه مواد بهداشتی و دارویی استفاده میشود. ترکیبات فلاونوئیدی معیاری برای ارزیابی کیفیت بره موم می باشند. این ترکیبات به زیرگروه های فلاونون ها، فلاوانون ها، فلاونول ها، و دی هیدروفلاونول ها و چالکون ها تقسیم می شوند.

 این ماده به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن، بهبود دهنده اختلالات دهان و لثه، بی حس کننده موضعی، کاهش دهنده فشار خون و کاهش انگل کاربرد دارد. بره موم این پتانسیل را دارد تا به عنوان ماده نگهدارنده طبیعی کاملا بی خطر برای سلامت انسان در بسته بندی های مواد غذایی به علت فعالیت های آنتی اکسیدان، ضدمیکروبی و ضدقارچی مورد استفاده قرار گیرد.

نوشته شده در 1399-06-01 توسط مجله علمی, زنبور درمانی 0 950

مقالات مرتبط

8 فایده شگفت انگیز ژل رویال برای سلامتی

از ژله رویال قرن ها به عنوان یک داروی دارویی و مکمل غذایی استفاده می شده است. در واقع ، قدمت آن به زمان ارسطو در...

ژل انگبین آقای عسل

ژل انگبین یک ترکیب ویژه و منحصربفرد از عسل طبیعی و ژله رویال است که برای اولین بار با فرمولاسیون جدید در واحد تحقیق و...

روش برداشت گرده گل

گرده گل یکی از محصولات ارزشمند زنبورعسل است که به جهت ارزش تغذیه ای بسیار بالایی که دارد در ده های اخیر مصرف انسانی...

دلیل استفاده از دودی در زنبورداری

حتما اگر تا بحال کلیپ های زنبورداری رو نگاه کردید و یا از نزدیک در زنبورستان حاضر شدید متوجه شدید که زنبورداران در...

عسل شکری چیست

اولین سوالی که عموم مردم در هنگام خرید عسل از فروشنده سوال می کنند قطعا اینه که این عسل شکری است یا عسل طبیعی؟

عسل و درمان زخم

مهمترین کاربرد درمانی بشر از عسل در طول تاریخ در بهبود و درمان زخم و سوختگی بوده‌است. استفاده از عسل به عنوان درمان...

تاریخ انقضای عسل

عسل یکی از معدود مواد طبیعی است که حتی به صورت کاملا خام و بدون مواد نگهدارنده کپک نمی زند. با این‌که شاید برخی از...

ضعف عمومی بدن

احساس ضعف و بی‌حالی یک احساس آشنا برای هر هریک از ما است. اما اگر این موضوع باعث ایجاد مشکلاتی شود باید به دنبال علت...

نظر خود را به اشتراک بگذاریدپاسخ دهید

شما باید وارد شوید تا بتوانید نظر دهید.

محصولات بازدیدشده

محصولی وجود ندارد

منو

مقایسه 0