در کندوهای زنبورعسل در شرایطی که شهد بسیار زیادی توسط زنبورها جمع آوری شده باشد؛ زنبورهای عسل ابتدا تمامی قاب ها را پر از عسل می کنند و در صورتی که این شهد بیش از ظرفیت قاب ها باشد به صورت خودبافت موم بافی کرده و تمامی این موم ها را پر از عسل می کنند، که اصطلاحا به آن عسل خودبیاری می گویند.معمولا این موم ها در دیواره داخلی کندو و در کنار قاب ها و یا حتی...
عسل مُشکورَک جز با کیفیت ترین عسل های ایران است که به صورت انحصاری در مناطق گرمسیری جنوب کشور تولید می شود و در برخی از سال ها زمینه تولید بالای آن وجود دارد.