تنوع فرآورده های زنبورعسل (عسل، ژل رویال، گرده گل، بره موم و زهر زنبورعسل) و تولید بیش از 55 عسل تک گیاه ایران با ویژگی های فیزیکوشیمیایی بسیار متفاوت از یک سو و تقلبات بیشمار در این زمینه به لحاظ تولید عسل های بی کیفیت ازسوی دیگر باعث شده است که انجام آزمون ها جهت اصالت سنجی و کیفیت سنجی نیازمند آزمایشگاه های تخصصی و باتجربه است. آزمایشگاه هایی که تجربه و تخصص کافی در زمینه آزمونهای عسل را داشته باشند و انجام این آزمون ها به صورت روتین توسط آزمونگرها انجام شود. متاسفانه نبود تخصص عسل شناسی در بسیاری از آزمایشگاه ها باعث شده که دقت و صحت آزمون های عسل در آزمایشگاه های غیرتخصصی با مشکلات زیادی مواجه شود و باعث ایجاد بازار آشفته ای در بازار عسل گردد. واحد تحقیق و توسعه آقای عسل براساس تجربیات آزمایشگاهی و ارسال نمونه آزمون به آزمایشگاه های مختلف در سطح ایران به این نتیجه رسیده است که با معرفی آزمایشگاه های تخصصی محصولات زنبورعسل که توانایی دستگاهی، فنی و تجربی کافی برای انجام آزمون های محصولات زنبورعسل را دارند بتواند سهمی در ساماندهی این بازار ایفا نماید. آزمایشگاه های ذیل جز مجهزترین و دقیق ترین آزمایشگاه های عسل در سطح ایران هستند که می توانند با دقت و صحت بالا آزمون های مختلف محصولات زنبورعسل را آزمون کنند.
بایستی توجه داشته باشید بسته به نوع آزمون دقت و تکرارپذیری هریک از آزمون ها متفاوت است و ممکن است که نتیجه آزمون عسل تاحدی متفاوت باشد که تا حدی این تفاوت نتیجه آزمایشگاه ها قابل قبول است و بایستی بدانیم آزمون همیشه با خطا همراه است. اما با لحاظ کردن این موارد آزمایشگاه های ذیل با دقت و کیفیت بسیار بالا این آزمون ها را انجام می دهند و می توانید در بین صدها آزمایشگاه مختلف مواد غذایی در سطح کشور، اولویت آزمون های محصولات زنبورعسل رو با این آزمایشگاه ها انجام دهید.
آزمایشگاه دانش بنیان معیار دانش پارس
- مدیر آزمایشگاه: دکتر مهدی نبی
- آدرس: اصفهان- خیابان جی شرقی- بلوار ارغوانیه- دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان- پژوهشگاه مرکزی- شرکت معیاردانش پارس
- شماره تماس: 03195024088
- موبایل پذیرش: 09012769388 | موبایل مدیر کیفیت: 09135675646
- واتساپ و تلگرام جهت پذیرش نمونه: 09012769388
- انجام کلیه آزمون های فیزیکوشیمیایی (ساکارز، پرولین، دیاستاز، HMF، رطوبت و قندهای احیاکننده) و میکروبی عسل به روش استاندارد. انجام آزمون پروفایل قندها به روش HPLC، اندازه گیری میزان ویتامین ها، پروتئین ها، باقی مانده های شیمیایی سموم، آنتی بیوتیکی و فلزات سنگین، خاصیت آنتی بیوتیکی و آنتی اکسیدانی
- انجام آزمون های ژل رویال، گرده گل
آزمایشگاه دانش بنیان هورتاش آپادانا
- مدیر آزمایشگاه: مهندس رضا افرازه – مدیر علمی: مهندس اعظم حمله داری
- آدرس: اصفهان نجف آباد خیابان دانش کوی شکیب پلاک 18
- شماره تماس: 031-42648080
- واتساپ و تلگرام جهت پذیرش نمونه: 09399747419
- انجام کلیه آزمون های فیزیکوشیمیایی و میکروبی عسل به روش استاندارد. انجام آزمون پروفایل قندها به روش HPLC، اندازه گیری مقادیر ویتامین ها، عناصرمعدنی، پروتئین و چربی محصولات زنبورعسل.
- انجام آزمون های ژل رویال 10HDA و گریدبندی کیفی براساس ماده موثره 10HDA – انجام آزمون میلیتین زهر زنبورعسل
آزمایشگاه پویا آزما خوانسار
- مدیر آزمایشگاه: مهندس فهیمه مرادی
- آدرس: اصفهان-خوانسار-شهرک شاهد-کوهسار۳-کوچه پارک – کد پستی 1۸۷۹۱۸۱۷۵۳۸
- تلفکس : ۰۳۱۵۷۷۷۰۵۵۱
- ارتباط مستقیم با آزمایشگاه : ۰۹۱۶۲۰۶۳۱۷۳
- ارتباط با مدیریت : ۰۹۱۳۲۷۲۰۲۰۰
- انجام کلیه آزمون های فیزیکوشیمیایی و میکروبی عسل به روش استاندارد. 19 سال سابقه آزمون های تخصصی عسل
آزمایشگاه راه پویان کامیار
- مدیر آزمایشگاه: مهندس عقیل اعرابی
- آدرس: خوانسار، خیابان امام خمینی پل دختر مجتمع امام رضا (ع)-آزمایشگاه راه پویان کامیار، طبقه اول واحد سوم کد پستی ۳۸۵۴۹_۸۷۹۱۸
- شماره تماس: ۵۷۷۷۶۲۶۲_۰۳۱
- تماس واتساپ و تلگرام: ۰۹۱۳۲۷۲۱۳۲۵
- انجام کلیه آزمون های فیزیکوشیمیایی و میکروبی عسل به روش استاندارد.
آزمایشگاه نمونه آزمای ماد
- مدیر آزمایشگاه: مهندس رضائیان
- آدرس: بزرگراه محمدعلي جناح، بالاتر از ميدان آزادي، ابتداي خيابان شهيد صالحي، خيابان پيام، بن بست ارديبهشت، پلاك٢
- تلفن: ٦٦٠٣٧٤٧٧-٠٢١
- تلفن همراه: ٥١٢٠٣٣٧-٠٩٠١
- انجام کلیه آزمون های فیزیکوشیمیایی و میکروبی عسل به روش استاندارد.
آزمایشگاه دانش بنیان سورن تک توس مشهد
- مدیر آزمایشگاه: دکتر محسن فتحی نجفی
- آدرس: مشهد، شهرک صنعتی توس، انتهای شهر فناوری صنایع غذایی و بیوتکنولوژی شمال شرق، ساختمان شرکت صنایع ریزبینی، طبقه 3
- تلفن: 05135424821
- واتساپ و تلگرام جهت پذیرش نمونه: 09350741020
- انجام کلیه آزمون های فیزیکوشیمیایی و میکروبی عسل به روش استاندارد. آزمون گریدبندی کیفی عسل منطبق به روش آزمایشگاهی، آزمون رنگ مصنوعی، باقی مانده های شیمیایی و آنتی بیوتیکی عسل و محصولات زنبورعسل، آزمون مقادیر ویتامین ها، عناصر معدنی و خواص آنتی اکسیدانی و آنتی بیوتیکی محصولات زنبورعسل
- انجام آزمون های ژل رویال و بره موم
آزمایشگاه رادگستر
- مدیر آزمایشگاه: دکتر گلزار گماران
- آدرس: اصفهان، کوی امیریه، ورودی مرکز تحقیفات و آموزش کشاوری و منابع طبیعی استان، اولین ساختمان سمت چپ
- تلفن: 2-37817900-031
- تلفن همراه: 09139035525
- تلفن مدیر آزمایشگاه: 09133287954
- انجام کلیه آزمون های فیزیکوشیمیایی و میکروبی عسل به روش استاندارد.
- آزمایشگاه تخصصی عسل و فرآورده های زنبورعسل اتحادیه سراسری زنبورداران ایران زمین
- مدیر آزمایشگاه: مهندس میرمحسن موسویان
- آدرس: کرج، مهرشهر، فاز یک، بلوار ارم، نبش خیابان 118 ، ساختمان مریم، طبقه 2 – واحد 4
- شماره تلگرام: 09046535924
- شماره مستقیم:02633420013
- موبایل پذیرش نمونه: 09046535924
- کلیه ازمونهای فیزیکوشیمایی و میکروبی عسل مطابق استاندارد ۹۲. این آزمایشگاه زیر نظر اتحادیه زنبورداران سراسری ایران زمین مدیریت میشود.
آزمایشگاه تخصصی ویرومد
- مدیر آزمایشگاه: دکتر اسماعیل صابرفر
- آدرس: تهران، خيابان آزادي، خيابان اسکندري شمالي، پلاک 30 طبقه 3 – کد پستی: 149933941
- تلفن: 66949644 21 98+ (6 خط)
- انجام کلیه آزمون های فیزیکوشیمیایی و میکروبی عسل به روش استاندارد.
آزمایشگاه کیمیای ناب تجزیه
- مدیر آزمایشگاه: دکتر افشین رجبی خرمی
- آدرس: استان البرز، کرج، کمالشهر، خیابان شهید بهشتی، بین ظفر 9 و 10 ساختمان کیمیای ناب
- تلفن : ۳۴۷۲۱۸۳۴-026
- انجام کلیه آزمون های فیزیکوشیمیایی و میکروبی عسل، ژل رویال و گرده گل براساس استاندارد و دستگاه های پیشرفته HPLC
آزمایشگاه آزمون سلامت البرز
- مدیر آزمایشگاه: حمید اسدی
- آدرس: استان مازندران ، ساری ، میدان امام خمینی(ره) ، ابتدای بلوار آزادی ، ساختمان زمان ، طبقه زیرین
- تلفن: ۰۱۱۳۳۳۷۵۰۱۷
- انجام کلیه آزمون های فیزیکوشیمیایی و میکروبی عسل براساس استاندارد
نکته مهم: قطعا آزمایشگاه های تخصصی دیگری نیز در سطح شهر یا استان شما صلاحیت و دقت کافی را برای آزمون های عسل دارند که در این لیست ارائه نشده اند. در صورت آشنایی با این آزمایشگاه ها می توانید اطلاعات تماس آن را ارائه نمایید تا بعد از بررسی های لازم در لیست آزمایشگاه های تخصصی محصولات زنبورعسل قرار گیرند.
با احترام، مهندس محمد رفاهی، مدیر واحد تحقیق و توسعه آقای عسل
سلام. در انتهای مقاله ذکر کردین که اگر ازمایشگاه دیگری میشناسید معرفی کنیم. ازمایشگاه تخصصی عسل دانشگاه شهید بهشتی به ادرس http://beheshtihoney.ir/ و شماره تماس 09125518476 می توانید بررسی کنید و در این لیست مقاله شما قرار بگیرد. با تشکر