عسل زرشک قرمز ویژه 350 گرمی
عسل تک گیاه زرشک دارای رنگ کهربایی تیره و دارای عطر و طعم خاص و منحصر بفرد است و در هنگام مزه کردن کمی طعم ترشی دارد که تحت تاثیر آلکالوئیدهای زرشک به ویژه بربرین می باشد. عسل تک گیاه زرشک در مقایسه با سایر عسل های تک گیاه ایران به میزان کمتری تولید می شود و برآوردها حاکی از برداشت سالانه 200 تن عسل زرشک دارد.



عسل زرشک Berberyhoney
گیاه تولید کننده عسل:
درختچه زرشک با نام علمی Berberis vulgaris
مناطق مهم به لحاظ تولید عسل زرشک:
استان خراسان جنوبی و خراسان رضوی به طور ویژه در شهرستان های قائن، زیرکوه، درمیان، بیرجند.
معرفی گیاه زرشک:
زرشک به عنوان یک گیاه دارویی مهم از گذشته های دور در ایران و بسیاری از تمدن های بزرگ دنیا شناخته شده و مورد استفاده بوده است.
زرشک بی دانه یکی از معدود محصولات ویژه و منحصربفردی است که فقط در کشور ایران تولید می شود. بسیاری از زمین های کشاورزی شهرستان های قائن و بیرجند در جنوب خراسان به دلیل شوری خاک و آب، برای کشت اغلب محصولات کشاورزی مناسب نیستند، لذا در این مناطق و بویژه طی 20 سال اخیر زرشک بی دانه به عنوان محصول اصلی مطرح شده و برطبق آمارهای رسمی در حدود 17 هزار هکتار زرشک در کشور کشت شده که بیش از 95 درصد سطح زیرکشت آن مختص استان خراسان جنوبی است.
زرشک درختچه ای است همیشه سبز با ساقه و شاخه های خاردار که ارتفاع آن به 3 متر نیز می رسد. گل های زرد رنگ و معطر که به صورت مجتمع خوشه از شاخه ها آویزان بوده و بعد از گرده افشانی و تلقیح تبدیل به میوه های بیضی و قرمز خوشرنگ تبدیل می شوند. در ایران 5 گونه زرشک شناسایی شده است که در مناطق کوهستانی رویش دارد و زرشک بی دانه واریته ای از زرشک معمولی است که در استان خراسان کشت می شود.
درختچه زرشک به جهت تولید شهد و گرده فراوان یکی از گیاهان ارزشمند در زنبورداری ایران است. فصل گلدهی زرشک اردیبهشت و خرداد ماه است و زنبورداران در این زمان کلنی های زنبورعسل خود را در باغات زرشک استان خراسان جنوبی مستقر می نمایند. زنبورعسل در ملاقات با گل های زرشک شهد تولیدی در نوشجای گل ها را جمع آوری و به کندو منتقل می نماید و ماحصل این ملاقات شیرین یکی از عسل های خاص ایران است که به صورت انحصاری در ایران و در خراسان جنوبی تولید می شود. از آن جایی که سطح زیرکشت زرشک در شهرستان های قائن، بیرجند و زیرکوه بسیار بالاست اغلب فعالیت زنبورعسل بر روی گل های زرشک صورت می گیرد و عسل تولیدی کندوها با غالبیت شهد زرشک خواهد بود و امکان برداشت عسل تک گیاه زرشک در این مراتع در بیشتر سال ها فراهم است.
عسل تک گیاه زرشک دارای رنگ کهربایی تیره و دارای عطر و طعم خاص و منحصر بفرد است و در هنگام مزه کردن کمی طعم ترشی دارد که تحت تاثیر آلکالوئیدهای زرشک به ویژه بربرین می باشد. عسل تک گیاه زرشک در مقایسه با سایر عسل های تک گیاه ایران به میزان کمتری تولید می شود و برآوردها حاکی از برداشت سالانه 200 تن عسل زرشک دارد.
عسل زرشک یکی از عسل های خاص و ویژه ایران می باشد که به صورت عمده در استان خراسان قابل تولید می باشد. در ایران گونه های متعددی از جنس زرشک به صورت خودروی در مناطق کوهستانی رویش دارند اما به لحاظ تولید عسل با غالبیت بالا تنها در استان خراسان این امکان فراهم می باشد. عسل زرشک جز عسل های با کیفیت و دارای طعم و عطر منحصر به فرد ایران می باشد.
به لحاظ طب سنتی این عسل جز عسل های با طبع سرد می باشد. عسل فرآوری شده از شهد گل های زرشک دارای مواد موثره دارویی فراوانی می باشد. مهمترین ترکیبات شیمیایی موجود در قسمت های مختلف گیاه زرشک، آلکالوئیدهای آن می باشد. از مهمترین آلکالوئیدها می توان به بربرین، بربروبین و پالماتین اشاره کرد. این ترکیبات دارویی دارای فعالیت آنتی باکتریال بسیار ویژه ای می باشند.
از دیگر مواد موثره غنی در این گیاه می توان به ویتامین C اشاره نمود. از مهمترین خواص دارویی عسل زرشک می توان ضد التهاب، ضدسرطان، جبران کننده ویتامین C، صفراآور، تقویت کننده کبد، کاهش دهنده پرفشاری خون، اثرات عالی و مفید روی دستگاه گوارش می باشد.
آقای عسل این افتخار را دارد که با همکاری زنبورداران پرتلاش کشور یکی از عسل های شاخص و خوش طعم ایران را تولید نماید و کام شما را با این نعمت بهشتی شیرین نماید.
نظر بدهید