ژلواره آقای عسل


ژلواره:

آقای عسل به عنوان یک برند تخصصی در زمینه تولید و عرضه محصولات طبیعی زنبورعسل سعی دارد در قالب یک جشنواره فروش که با نام ژلواره معرفی میشود زمینه عرضه یکی از باارزش ترین محصولات زنبورعسل را برای عموم مردم فراهم نماید. در قالب ژلواره آقای عسل ژل رویال ایرانی تولید شده در زنبورستان های منتخب ایران برای معرفی خواص دارویی و درمانی و  فروش در شهرهای منتخب که امکان حمل و نقل در شرایط بهینه را دارد انجام میشود. ژل رویال یک محصول طبیعی با ارزش تغذیه ای و دارویی بالا است که به خاطر شرایط خاص ترکیبات آن، توزیع و حمل و نقل آن نیازمند شرایط دمایی پایین است و حساسیت های بسیار بالای آقای عسل برای توزیع در شرایط ایده آل این محصول باعث شده است که زمان برگزاری ژل واره در فصل زمستان برنامه ریزی شود.


ژل رویال:

زنبورعسل هفت محصول اصلی (عسل، عسلک، ژل رویال، گرده زنبورعسل، بره موم، زهر زنبورعسل و موم) دارد که در این بین ژل رویال یا شاه انگبین که به عنوان اکسیر جوانی نیز شناخته میشود یکی از محصولات با ارزش غذایی و دارویی بالای این حشره شگفت انگیز است. در سال های اخیر با توسعه آموزش های مدرن و کاربردی به زنبورداران زمینه تولید ژل رویال ایرانی با کیفیت و عیار جهانی در سطح زنبورستان های کشور فراهم شده است. ژل رویال ایرانی به مدد تولید در مراتع بکر و غنی از گیاهان دارویی که غنی از شهد و گرده باکیفیت هستند یکی از باکیفیت ترین ژل رویال های در سطح دنیا مطرح است. براساس آمارها در ایران در حدود 5000 کیلوگرم ژل رویال تولید میشود و به لحاظ کیفیت و ارزش غذایی می تواند با خاویار ایرانی قابل مقایسه باشد و چه بسا ارزش غذایی بالاتری داشته باشد. تقاضا برای مصرف ژل رویال به عنوان یک ماده غذایی دارای اثرات مفید بر سلامتی بدن در سال های اخیر به شدت افزایش یافته است.  استفاده از ژل رویال به عنوان تازه خوری و یا تهیه فرآورده های آرایشی، بهداشتی، دارویی و مکمل های دارویی و تقویتی در دهه های اخیر بسیار توسعه یافته است.


نحوه تولید ژل رویال:

ژل رویال توسط زنبورهای پرستار جوان در سنین 3 تا 12 روزگی تولید میشود. غدد هیپوفارنژیال و آرواره ای زنبورهای جوان مسئول تولید ژل رویال هستند. زنبورهای عسل با مصرف گرده گل توانایی تولید ژل رویال را پیدا می کنند. غدد هیپوفارنژیال مسئول تولید ترکیبات پروتئینی و غدد آرواره ای تولید ترکیبات اسیدچرب ژل رویال را برعهده دارند. ژل رویال یک ماده غذایی بسیار ارزشمند در کلنی زنبورعسل محسوب میشود که مورد تغذیه لاروهای ملکه، سه روز اول لاروهای زنبورهای کارگر و تمام دوران زندگی ملکه قرار می گیرد. سیکل طبیعی کلنی زنبورعسل در نبود ژل رویال به طور کامل مختل میشود به نحوی که فعالیت تخم ریزی ملکه، تغذیه و پرورش لاروها و رشد و نمو زنبورهای جوان تحت تاثیر تغذیه با ژل رویال است. ژل رویال عامل تمایز فیزیولوژیکی زنبورهای کارگر و ملکه زنبورعسل است به نحوی که لاروهایی که در شش روز دوران لاروی با ژل رویال تغذیه شوند تبدیل به ملکه هایی میشود که تا 7 سال عمر می کنند در حالی که لاروهایی که در سه روز اول با ژل رویال و در سه روز دوم با مخلوطی از گرده و عسل تغذیه شوند تبدیل به زنبورهای کارگر میشوند که 45 روز در تابستان و 4 تا 6 ماه در زمستان عمر می کنند. این تفاوت در طول عمر زنبورهای کارگر و ملکه نه به دلیل تفاوت ژنوتیپی و ژنی بلکه تنها به دلیل تغذیه متفاوت در دوران لاروی و اهمیت بسیار بالای ژل رویال در این امر مورد تاکید محققین قرار گرفته است. ارزش غذایی ژل رویال آنقدر بالاست که ملکه زنبورعسل تنها با مصرف ژل رویال است که توانایی تخم ریزی روزانه تا 2500 تخم را دارد این میزان تخم دو برابر وزن ملکه زنبورعسل است و این یکی از شگفت انگیزترین پدیده های خلقت مورد بحث و بررسی دانشمندان قرار گرفته است.


در این زمینه بخوانید:

نحوه تولید ژل رویال


ترکیبات ژل رویال:

جز اصلی ژل رویال را آب (50-70%) تشکیل می دهد و در ادامه سایر ترکیبات همچون پروتئین‌ها (9-18%)، کربوهیدرات‌ها (7-18%)، لیپیدها (3-8٪)، مواد معدنی کمیاب (0.8-3٪)، ویتامین‌ها، فنل ها و اسیدهای آمینه آزاد در ژل رویال وجود دارد. بیش از 80 درصد پروتئین‌های موجود در ژل رویال از پروتئین‌های اصلی ژل رویال MRJPs هستند که عمدتا شامل پروتئین های MRJP1-9 می باشد. رویالکتین، رویالیسین، آپی‌سیمین و ژلینس از دیگر ترکیبات موثره پروتئینی موجود در ژل رویال است. این پروتئین‌ها دارای اثرات ضد توموری، کاهش کلسترول خون، فعالیت ضد فشار خون، اثر مثبت بر تکثیر سلول‌های بنیادی و آلرژنی، فعالیت آنتی اکسیدانی، ضدباکتریایی و ضدقارچی است. از مهمترین اسیدهای چرب ژل رویال می توان به 10- هیدروکسی 2- دسنوئیک اسید (10-HDA)، 10- هیدروکسی دکانوئیک اسید (10-HDAA)، 8-هیدروکسی اکتانوئیک اسید، 3-هیدروکسی دکانوئیک اسید، 9-هیدروکسی 2-دسنوئیک اسید و فسفولپیدها اشاره کرد.

اجزای اصلی فعال ژل رویال

 

اجزا فعال

منبع

پروتئین

پروتئین های اصلی ژل رویال (MRJP1-9)، رویالسین، رویالکتینا، ژلین ها (Jelleine I-IV)، آسپرین، آپولیپوفرین

 

آسیدهای آمینه آزاد

لیزین، پرولین، سیتئین، آسپارتیک اسید

 

قندها

گلوکوز، فروکتوز و ساکارز

 

لیپیدها

10 هیدروکسی 2-دسنوئیک اسید (10HDA)، 3- هیدروکسی دکانوئیک اسید (3-HHDA)، 8-هیدروکسی اکتانوئیک اسید (8-HOC)، 9-هیدروکسی2-دسنوئیک اسید (9-HDA)

 

پلی فنول ها

پینوبانکسین، اکتانوئیک اسید، دودکانوئیک اسید، 1،2-بنزندی کربوکسیلیک اسید و استرهای آنها

 

فلاونوئیدها

نارینگنین (فلاوانون ها)، کریزین، آکاستین (فلاون ها)، گلیکوزیدهای ایزورامنتین (فلاونول ها)، فورمونونتین (ایزوفلاونوئیدها) و غیره.

 

ویتامین ها

بیوتین، فولات، اینوزیتول، نیاسین، ویتامین B6 ، اسید پانتوتنیک، ریبوفلاوین، تیامین و ویتامین E

 

عناصر معدنی

پتاسیم، فسفر، کلسیم، منیزیم، آهن، سدیم، روی، مس، کروم، کادمیوم

 

سایر ترکیبات

آدنوزین مونوفسفات و اکسید N1 آن، خاکستر، تستوسترون، فلاونوئیدها، پرولاکتین و استرادیول

 

 

خواص دارویی و درمانی ژل رویال:

ژل رویال به عنوان یک غذای فراسودمند نقش های بیولوژیکی مختلفی را ایفا می کند که از مهمترین آن می‌توان به تاثیرات خوب بر سیستم ایمنی، طول عمر، حافظه، سیستم گوارش، گلوکوز خون، ضد باکتری، چاقی و همچنین اثرات ضد سرطانی اشاره کرد. امروزه از ژل رویال به عنوان یک ماده فراسودمند و مکمل عذایی و یا در تهیه فرمولاسیون های مواد غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی استفاده میشود و عمدتا به خاطر خواص منحصربفرد این محصول همچون اثرات ضد چربی، ضد سرطانی، ضد میکروبی، محافظت کننده سلول های عصبی، فعالیت های ضد التهابی، تنظیم کننده سیستم ایمنی، ضدپیری و فعالیت های استروژنی است.


در این زمینه بخوانید:

خواص سلامتی ژل رویال


آنالیز حسی ژل رویال (عطر و طعم و رنگ و مزه):

ژل رویال یک کلوئید اسیدی است که pHآن معمولاً بین 3.6 و 4.2 است و به همین دلیل دارای طعم و مزه ترش، گس و تند است و از آن جایی که حاوی مقادیر قند طبیعی است کمی شیرین است. رنگ ژل رویال از سفید روشن تا زرد روشن و کرمی تا لیمویی روشن متفاوت است. بافت ژله مانندی دارد و معمولا به صورت فریز شده ارسال میشود. در هنگام مزه کردن طعم ترش و گس کاملا مشخص است و در هنگام مصرف اگر به خوبی با بزاق دهان مخلوط شده باشد گلو را می سوزاند و این کاملا طبیعی است. اگر اولین بار است ژل رویال مصرف می کنید شاید مزه آن را دوست نداشته باشید. با این وجود خواص و ارزش تغذیه ای بالای آن، شما را متقاعد می کند که اگرچه شاید اولین بار تجربه متفاوتی به لحاظ طعم و مزه داشته باشید اما به تدریج با مصرف آن حس خوب سلامتی و سرزندگی را خواهید داشت و مصرف دوره ای ژل رویال جزئی از رژیم غذایی شما باشد.


نحوه نگهداری ژل رویال:

یکی از موارد بسیار مهم در ارتباط با ژل رویال نحوه نگهداری آن می باشد. ژل رویال به شدت به نور، هوا و دما حساس است و نحوه نگهداری آن بایستی با رعایت این موارد باشد تا در نهایت کیفیت ژل رویال به نحو مطلوب حفظ گردد و خواص دارویی و درمانی آن کاهش نیابد. ژل رویال بایستی در ظروف تیره رنگ، بدور از نور، بصورت درب بسته و در فریزر نگهداری شود. براساس مطالعات علمی مشخص شده است که نگهداری ژل رویال در درمای اتاق ( 25 درجه سانتی گراد) بعد از 20 ساعت منجر به کاهش کیفیت محسوس آن می شود و هرچه دمای محیط بالاتر باشد قاعدتا مدت زمان نگهداری کاهش می یابد و به کمتر از چند ساعت خواهد رسید به نحوی که در دمای بالای 35 درجه سانتی گراد کمتر از چند ساعت ژل رویال کاملا فاسد می شود. ژل رویال را می توان به مدت یک سال در دمای 5 درجه سانتی گراد نگهداری کرد و هیچ گونه کاهش کیفیتی در این شرایط برای ژل رویال صورت نمی گیرد.


نحوه مصرف ژل رویال:

بیشترین استفاده ژل رویال در ایران جهت تقویت قوای عمومی بدن، افزایش سیستم ایمنی و تقویت نیروی جسمی و جنسی می باشد. توصیه می شود اگر اولین بار است که ژل رویال را مصرف میکنید حتما ابتدا در مقادیر کم شروع کنید و میزان حساسیت خود را به مصرف ژل رویال بسنجید. در روز اول مصرف ژل رویال بهتر است به اندازه سیصد میلی گرم ژل رویال (به اندازه یک عدس) از آن را مصرف کنید و به صورت زیرزبانی اجازه دهید 10 ثانیه به خوبی با بزاق دهان شما مخلوط شود. علائم حساسیت احتمالی به ژل رویال همچون آبریزش بینی، عطسه، کاهش فشار خون و در مواردی قرمزی سطح پوست و اگزامای پوستی تا دو ساعت بعد مصرف در افراد حساس به ژل رویال بروز می کند. افرادی که به مصرف گرده گل یا نیش زنبورعسل، گرد و خاک و یا حساسیت های فصلی دارند احتمال حساسیت به مصرف ژل رویال را خواهند داشت. در این شرایط حتما مصرف ژل رویال را قطع نموده و از کارشناسان متخصص مشورت بگیرید.


نحوه مصرف عمومی:

روزانه یک گرم ژل رویال خام به صورت ناشتا در صبح و یا شب قبل از خواب در دهان قرار داده شده تا جذب زبانی صورت بگیرد و بعد از 20 ثانیه یک قاشق چای خوری عسل مصرف شود. در موارد خاص می توان روزانه تا 3 گرم ژل رویال در سه وعده صبح، عصر و شب قبل از خواب به صورت ناشتا مصرف کرد. مقادیر بالاتر بایستی با نظر کارشناس متخصص صورت بگیرد.


مواد منع مصرف:

افرادی که به محصولات زنبورعسل حساسیت دارند، بانوان باردار و در مرحله شیردهی و کودکان زیر سه سال بایستی در مصرف ژل رویال احتیاط کنند.مصرف بیش از اندازه توصیه شده و یا خودسرانه به هیچ وجه توصیه نمی شود. برای کسب اطلاعات بیشتر و یا موارد خاص حتما با کارشناسان آقای عسل تماس بگیرید.


منابع:

1. Collazo, Nicolas & Rodríguez, María & Núñez Estévez, Bernabé & Otero, Paz & Simal-Gandara, Jesus & Prieto Lage, Miguel. (2021). Health Promoting Properties of Bee Royal Jelly: Food of the Queens. Nutrients. 13. 543. 10.3390/nu13020543.
2. Guo, Jianying & Wang, Zixu & Chen, Yaoxing & Cao, Jing & Tian, Wenli & Ma, Baochen & Dong, Yulan. (2021). Active components and biological functions of royal jelly. Journal of Functional Foods. 82. 104514. 10.1016/j.jff.2021.104514.
3. Maghsoudlou, Atefe & Sadeghi, Alireza & Mohebodini, Hossein & Toldrá, Fidel. (2019). Royal Jelly: Chemistry, Storage and Bioactivities. Journal of Apicultural Science. 63. 10.2478/jas-2019-0007.
4. Bogdanov, Stefan. (2016). Royal Jelly and Bee Brood: Harvest, Composition, Quality. Bee Product, Science.


محصولات بازدیدشده

محصولی وجود ندارد

منو

مقایسه 0