جدید
گیاه ناجورچترک با اسامی محلی خلیلوک و جمی از جمله گیاهان دارویی شناخته شده در دشت های جنوبی کشور است که علاوه بر مصارف دارویی به عنوان سبزی تازه توسط افراد محلی به مصرف می رسد.
گیاه ناجورچترک با نام علمی Anisosciadium orientale
استان های بوشهر، هرمزگان، فارس، خوزستان
گیاه ناجورچترک با اسامی محلی خلیلوک و جمی از جمله گیاهان دارویی شناخته شده در دشت های جنوبی کشور است که علاوه بر مصارف دارویی به عنوان سبزی تازه توسط افراد محلی به مصرف می رسد.
برگ های تازه خلیلوک به شوید شباهت زیادی دارد و در سطح زمین گستره می شود و در شهرستان های دشتستان و دشتی استان بوشهر پراکنش زیادی دارد و به صورت خام مصرف می شود در سال های پربارش در جنوب این گیاه به وفور در اسفند و فروردین ماه رویش دارد و دشت های جنوب به ویژه بوشهر از این گیاه پوشیده می شود.
این گیاه در طب سنتی محلی جهت درمان دندان درد، اسهال و صرع کاربرد دارد و در مقالات جدید علمی میریستیسین، ژرماکرنD– و بتاکاریوفیلن سه ترکیب عمده در اسانس این گیاه شناسایی شده است.
ناجورچترک با نام علمی Anisosciadium orientale متعلق به تیره چتریان Apiaceae گیاهی است یکساله که معمولا در سطح زمین گسترده می شود. ساقه علفی به ارتفاع 2.5 تا 35 سانتی متر و برگ های شویدی شکل، گل های سفید چتری و کوچک که در انتهای ساقه تشکیل می شود.
این گیاه به صورت خودرو در ایران، افغانستان، سوریه و عراق رویش دارد و پراکنش آن در ایران در غرب و جنوب غرب در استان های لرستان، کهکیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، فارس، هرمزگان و بوشهر در دشت های کم ارتفاع می باشد. فصل گلدهی آن اواخر اسفند تا اوایل اردیبهشت است و بذرها در اوایل تابستان تولید میشود.
خلیلوک یکی از گیاهان شهدزا و گرده زای مهم در دشت های گرمسیری جنوب کشور است که زنبورداران قدیمی و حرفه ای همیشه از این گیاه به عنوان یکی از گیاهان ارزشمند برای زنبورعسل نام می برند و تولید عسل از این گیاه آرزوی هر زنبورداری است.
گلدهی و شهددهی خوب این گیاه به شرایط آب و هوایی و بارندگی های خوب در پاییز و زمستان بستگی دارد و تولید عسل خوب از این گیاه هر چندسال یک بار صورت می گیرد و در صورت شرایط بهینه برای رویش و شهددهی کام زنبورعسل و زنبورداران از یکی از عسل های باکیفیت شیرین می شود.
عسل تک گیاه خلیلوک به رنگ کهربایی تیره و دارای شیرینی ملایم و عطر و طعم منحصربفردی است. عسل خالص و تک گیاه خلیلوک هر ساله به میزان محدود در برخی از مناطق برداشت می شود و تولید زیادتر آن هرچندسال یکبار اتفاق می افتد که آن بستگی به شرایط آب و هوایی و میزان بارندگی دارد.
از مهمترین اثرات درمانی عسل خلیلوک می توان به تقویت قوای عمومی بدن، درمان بیماری های معده، کاهش عوارض بیماری صرع و مفید برای اعصاب اشاره کرد.
آقای عسل این افتخار را دارد که با همکاری زنبورداران پرتلاش کشور یکی از عسل های شاخص و خوش طعم ایران را تولید نماید و کام شما را با این نعمت بهشتی شیرین نماید.
دیدگاه کاربران 0